Toimin­ta­te­rapia

Toimin­ta­te­rapia on osa eri ikäisten ja eri elämän­ti­lan­teissa olevien ihmisten kuntou­tusta.
Toteu­tamme sitä toiminnan, neuvonnan ja ohjauksen avulla

Sähköiset palve­lumme

Tiesitkö, että etelä­kar­ja­lai­sena voit hoitaa monia asioita kans­samme sähköi­sesti 24/7, vuoden jokai­sena päivänä?

Aikuisten toimin­ta­te­ra­pian ajanvaraus 

​Ajan­va­raus aikuisten toimin­ta­te­ra­piaan palvelee ma-pe kello 7–16.
Soit­to­pyynnön voi jättää ma-pe kello 7–14.

Voit perua toimin­ta­te­ra­piaan varatun ajan 24/7 lähet­tä­mällä teks­ti­viestin nume­roon +358 45 7395 9041. Teks­ti­vies­ti­pe­ruu­tuk­seen tulee laittaa etunimi ja suku­nimi (lapsen nimi, jos peru­taan lapsen aikaa) ja minkä vastaan­ot­toajan peruu. Aika tulee peruuttaa vuoro­kausi eli 24 tuntia ennen sen alkua, ​jotta aika katso­taan perutuksi.

Peru­mat­to­masta tai käyt­tä­mättä jäte­tystä ajasta voidaan periä ajan­ta­saisen hinnaston mukainen maksu.

Asia­kas­maksut

​Toimin­ta­te­rapia on osa eri ikäisten ja eri elämän­ti­lan­teissa olevien ihmisten kuntou­tusta. Toteu­tamme sitä toiminnan, neuvonnan ja ohjauksen avulla. Työs­ken­te­lemme tiiviissä yhteis­työssä muiden ammat­ti­ryh­mien kanssa.

Toimin­ta­te­ra­pian tavoit­teena on edistää asiak­kaan kykyä selviytyä mahdol­li­simman itse­näi­sesti hänelle merki­tyk­sel­listä toimin­noista. Etsimme asiak­kaan ja hänen läheisten kanssa keinoja, joiden avulla asiakas voi paremmin huolehtia itses­tään, suorittaa arkias­ka­reita ja nauttia vapaa-ajas­taan. Keinot voivat kohdistua sekä asiak­kaan omaan toimin­taan että hänen ympäristöönsä.

Toimin­ta­te­rapia voi olla esimer­kiksi arjen taitojen harjoit­telua, apuvä­li­ne­tar­peen arviointia, yläraa­ja­las­tojen valmis­ta­mista tai asunnon remontin suun­nit­telua asiak­kaan tarpei­siin sopi­vaksi. Tera­pian sisäl­töön vaikut­tavat muun muassa asiak­kaan ikä, elämän­ti­lanne ja mielen­kiinnon kohteet.

Aikuisten toimin­ta­te­rapia

Kehi­tys­vam­ma­po­likli­nikka

Koti­kun­toutus

Lasten toimin­ta­te­rapia

Aistia­siaa – ryhmä

Aistia­siaa – ryhmä antaa tietoa aisti­sää­te­ly­häi­riöstä, miten se näkyy arjessa ja mitä vanhemmat voivat arjessa tehdä tukeak­seen lasta. Ryhmä on suun­nattu Etelä-Karjalan hyvin­voin­tia­lu­eella asuville, alle koului­käisten ja koului­käisten lasten vanhem­mille. Ryhmä on maksuton Etelä-Karjalan hyvin­voin­tia­lueen asukkaille.

Aisti­sää­telyn haas­teet voivat näkyä arjessa lapsen yli- tai aliherk­känä reagoi­mi­sena aisti­muk­siin tai aisti­mus­ha­kui­suu­tena. Nämä voivat tehdä monet arjen toiminnot, kuten puke­misen, syömisen, pesu­ti­lan­teet tai vaik­kapa hiusten harjaa­misen haas­ta­viksi. Lapsi voi vältellä koske­tusta, kovia ääniä tai voi olla vali­koiva syöjä. Hän voi olla arka liik­kuja, vältellä keinu­mista ja kiipeä­mistä tai toisaalta lapsi voi hakea liikettä ja suun alueen aistimuksia.

Ryhmä­jakson toteutus:

Tapaa­miset järjes­te­tään etäyh­tey­dellä Teams-alus­talla. Ryhmä­jak­solle tulee ilmoit­tautua kahta viikkoa ennen ryhmä­jakson alkua. On toivot­tavaa, että pystyisit osal­lis­tu­maan kaik­kiin tapaa­mi­siin, sillä sisältö näissä vaih­telee. Ryhmä­jakso sisältää myös erilaisia tehtäviä, jotka auttavat syven­tä­mään tapaa­mi­sella käsi­teltyä asiaa tai pereh­ty­mään seuraavan tapaa­misen sisäl­töön. Jokai­selle tapaa­mi­selle on varattu myös hyvin aikaa vapaalle keskus­te­lulle. Ryhmässä keskus­tel­laan luot­ta­muk­sel­li­sesti. Ryhmän ohjaa­jina toimii kaksi Etelä-Karjalan hyvin­voin­tia­lueen lasten toimintaterapeuttia.

Sisältö

  1. kerta: Mitä aisti­sää­tely on?
  2. kerta: Miten aisti­sää­telyn haas­teet voivat näyt­täytyä arjessa?
  3. kerta: Vink­kejä arkeen
  4. kerta: Koke­muksia ja vapaata keskustelua

Liit­ty­mis­linkit

Tästä linkistä esitteeseen