Toimintaterapia
Toimintaterapia on osa eri ikäisten ja eri elämäntilanteissa olevien ihmisten kuntoutusta.
Toteutamme sitä toiminnan, neuvonnan ja ohjauksen avulla
Sähköiset palvelumme
Tiesitkö, että eteläkarjalaisena voit hoitaa monia asioita kanssamme sähköisesti 24/7, vuoden jokaisena päivänä?
Aikuisten toimintaterapian ajanvaraus
Ajanvaraus aikuisten toimintaterapiaan palvelee ma-pe kello 7–16.
Soittopyynnön voi jättää ma-pe kello 7–14.
Voit perua toimintaterapiaan varatun ajan 24/7 lähettämällä tekstiviestin numeroon +358 45 7395 9041. Tekstiviestiperuutukseen tulee laittaa etunimi ja sukunimi (lapsen nimi, jos perutaan lapsen aikaa) ja minkä vastaanottoajan peruu. Aika tulee peruuttaa vuorokausi eli 24 tuntia ennen sen alkua, jotta aika katsotaan perutuksi.
Perumattomasta tai käyttämättä jätetystä ajasta voidaan periä ajantasaisen hinnaston mukainen maksu.
Toimintaterapia on osa eri ikäisten ja eri elämäntilanteissa olevien ihmisten kuntoutusta. Toteutamme sitä toiminnan, neuvonnan ja ohjauksen avulla. Työskentelemme tiiviissä yhteistyössä muiden ammattiryhmien kanssa.
Toimintaterapian tavoitteena on edistää asiakkaan kykyä selviytyä mahdollisimman itsenäisesti hänelle merkityksellistä toiminnoista. Etsimme asiakkaan ja hänen läheisten kanssa keinoja, joiden avulla asiakas voi paremmin huolehtia itsestään, suorittaa arkiaskareita ja nauttia vapaa-ajastaan. Keinot voivat kohdistua sekä asiakkaan omaan toimintaan että hänen ympäristöönsä.
Toimintaterapia voi olla esimerkiksi arjen taitojen harjoittelua, apuvälinetarpeen arviointia, yläraajalastojen valmistamista tai asunnon remontin suunnittelua asiakkaan tarpeisiin sopivaksi. Terapian sisältöön vaikuttavat muun muassa asiakkaan ikä, elämäntilanne ja mielenkiinnon kohteet.
Aikuisten toimintaterapia
Kehitysvammapoliklinikka
Lasten toimintaterapia
Aistiasiaa – ryhmä
Aistiasiaa – ryhmä antaa tietoa aistisäätelyhäiriöstä, miten se näkyy arjessa ja mitä vanhemmat voivat arjessa tehdä tukeakseen lasta. Ryhmä on suunnattu Etelä-Karjalan hyvinvointialueella asuville, alle kouluikäisten ja kouluikäisten lasten vanhemmille. Ryhmä on maksuton Etelä-Karjalan hyvinvointialueen asukkaille.
Aistisäätelyn haasteet voivat näkyä arjessa lapsen yli- tai aliherkkänä reagoimisena aistimuksiin tai aistimushakuisuutena. Nämä voivat tehdä monet arjen toiminnot, kuten pukemisen, syömisen, pesutilanteet tai vaikkapa hiusten harjaamisen haastaviksi. Lapsi voi vältellä kosketusta, kovia ääniä tai voi olla valikoiva syöjä. Hän voi olla arka liikkuja, vältellä keinumista ja kiipeämistä tai toisaalta lapsi voi hakea liikettä ja suun alueen aistimuksia.
Ryhmäjakson toteutus:
Tapaamiset järjestetään etäyhteydellä Teams-alustalla. Ryhmäjaksolle tulee ilmoittautua kahta viikkoa ennen ryhmäjakson alkua. On toivottavaa, että pystyisit osallistumaan kaikkiin tapaamisiin, sillä sisältö näissä vaihtelee. Ryhmäjakso sisältää myös erilaisia tehtäviä, jotka auttavat syventämään tapaamisella käsiteltyä asiaa tai perehtymään seuraavan tapaamisen sisältöön. Jokaiselle tapaamiselle on varattu myös hyvin aikaa vapaalle keskustelulle. Ryhmässä keskustellaan luottamuksellisesti. Ryhmän ohjaajina toimii kaksi Etelä-Karjalan hyvinvointialueen lasten toimintaterapeuttia.
Sisältö
- kerta: Mitä aistisäätely on?
- kerta: Miten aistisäätelyn haasteet voivat näyttäytyä arjessa?
- kerta: Vinkkejä arkeen
- kerta: Kokemuksia ja vapaata keskustelua
Liittymislinkit
Tästä linkistä esitteeseen