Yhteis­päi­vystys K1 ja päivys­tysapu 116 117

Päivys­tykseen?
Soita ensin 116 117
tai tee oirearvio Omao­lossa

K‑siipi, 1. kerros

Päivys­tysapu

Päivys­tysapu on 116117 valta­kun­nal­linen puhe­lin­nu­mero ja palve­luun tulevat puhelut paikan­ne­taan alueel­li­sesti. Mikäli soitat nume­roon 116117 Etelä-Karjalan hyvin­voin­tia­lueen raja-alueelta tai muualta Suomesta, puhelu saattaa paikantua toisen hyvin­voin­tia­lueen puolella olevaan tukia­se­maan, eikä se tällöin yhdisty Etelä-Karjalan hyvin­voin­tia­lueen Päivys­tys­a­puun. Mikäli puhelu yhdistyy poik­keuk­sel­li­sesti toisen hyvin­voin­tia­lueen Päivys­tys­a­puun, niin ammat­ti­lainen voi kääntää puhelun oikealle alueelle. 

Päivys­tyk­sel­li­sissä asioissa soita aina Päivys­tys­a­puun, p. 116 117
tai tee oirearvio Omao­lossa

Omaiset ja muut läheiset voivat tiedus­tella poti­laan vointia ja sijaintia poti­laalta itsel­tään tai osas­tolta.

Yhteis­päi­vys­tyk­sessä olevista poti­laista voi tiedus­tella p. 05 352 4091. 

Katso myös lisä­tiedot tällä sivulla alempana.

Osasto K2, kirurgia05 352 4052
Osasto K3, orto­pedia, kirurgia,
korva‑, nenä- ja kurkkutaudit
05 352 4053
Osasto K5, sisä- ja sydäntaudit05 352 4055
Osasto K6, keuhko- ja syöpä­sai­raudet,
neuro­logia
05 352 4056

Päivys­tyk­seen saat­to­lii­kenne ohja­taan Kahi­lan­nie­men­tieltä liiken­ne­mer­killä päivystys ja K‑siiven saat­to­lii­kenne. Sisään­käynti ovesta 10. Katso sairaala-alueen kartta.

Päivys­ty­s­asioinnin lyhy­tai­kainen, maksuton pysä­köin­ti­mah­dol­li­suus (30 min, kiek­ko­paikat) on saat­to­lii­ken­ne­tien loppu­päässä pysä­köin­ti­talon seinus­talla. Pidem­piai­kaista pysä­köintiä varten Etelä-Karjalan keskus­sai­raa­lalla on tilaa sekä pysä­köin­ti­ta­lossa että sairaalan piha-alueilla.

Pysä­köin­ti­ta­losta pääsee 4. kerroksen kautta K‑siiven päivys­tyk­seen ja 6. kerroksen kautta osas­toille. Sairaalan pääau­lasta (ovi 1) on myös opas­tettu kulku K‑siipeen.

Ambu­lans­si­lii­ken­teelle tarkoi­tettu tie on merkitty erik­seen. Ambu­lans­sitie on kiel­letty muilta ajoneuvoilta.

Yhteis­päi­vys­tyksen ruuh­ka­mit­tari on valmis­teilla ja julkais­taan kevään aikana.

Kiireel­linen hoito

Oireita, jotka vaativat kiireel­listä arviota tai hoitoa ovat esimerkiksi

  • äkil­li­sesti alkanut kova päänsärky
  • kova vatsa­kipu
  • äkil­li­sesti merkit­tä­västi alen­tunut yleisvointi
  • runsas veren­vuoto
  • uusi rytmi­häiriö.

Kiire­vas­taan­otto arkipäivisin

Arki­päi­visin kiireel­linen hoito tapahtuu omalla hyvin­vointi- ja terveys­a­se­mal­lasi, muina aikoina Honka­harjun kiire­vas­taa­no­tolla tai Etelä-Karjalan keskus­sai­raalan päivystyksessä. 

Armilan terveys­a­seman ja Sammon­lahden hyvin­voin­tia­seman kiireel­listä hoitoa tarvit­sevat poti­laat hoide­taan aina Etelä-Karjalan keskus­sai­raalan päivys­tyk­sessä. Tämä ei vaikuta ajan­va­raus­käy­tän­töön, vaan Armilan terveys­a­seman ja Sammon­lahden hyvin­voin­tia­seman asiak­kaat soit­tavat oman terveys­a­se­mansa puhe­lin­pal­ve­luun sekä kiiree­töntä että kiireel­listä hoitoa koske­vissa asioissa​ tai varaavat ajan netissä eAsioin­nissa (vain alle 10-vuoti­aalle huollettavalle).

​Päivystys

Päivys­tykseen?
Soita ensin 116 117
tai tee oirearvio Omao­lossa

  • Päivys­tysapu 116 117 ‑puhe­lin­pal­velu palvelee kaik­kina päivinä ja vuoro­kauden aikoina (24/7). Soit­to­pyynnön jättä­minen on mahdol­lista joka päivä klo 8–20.​ Palvelu on maksuton.
  • Omaolo on valta­kun­nal­linen sosi­aali- ja tervey­den­huollon verk­ko­pal­velu, joka tukee oma- ja itse­hoitoa sekä auttaa tarvit­taessa saamaan yhteyden julkisen tervey­den­huollon ammat­ti­lai­siin. Omaolo on ilmainen palvelu, jonka käyttö vaatii tunnistautumisen.
  • Yhteis­päi­vystys sijaitsee keskus­sai­raalan K‑siivessä. Sisään­käynti tapahtuu Kahi­lan­nie­men­tieltä (ovi 10, Kahi­lan­nie­mentie 2, Lappeen­ranta). Päivystys on avoinna 24/7.
  • ​Imat­ralla Honka­harjun kiire­vas­taan­otto (Honka­harju 4, Imatra) on avoinna ma–pe klo 16–21, la–su ja arki­py­hinä klo 8–21. Yhtey­de­notot Päivys­tysapu 116 117 ‑puhe­lin­pal­velun kautta.

Päivystysapu​ teks­ti­pal­velu

​​​Henki­löille, jotka eivät kuule tai pysty tuot­ta­maan puhetta on käytet­tä­vissä teks­ti­pal­velu. Siirry tästä teks­ti­pal­ve­luun.

Teks­ti­pal­velun käyttö edel­lyttää vahvaa tunnis­tau­tu­mista, koska palve­lussa käsi­tel­lään henki­lö­koh­taisia terveys­tie­toja. Tunnistautum​inen palve­luun tapahtuu verk­ko­pank­ki­tun­nuk­silla, mobii­li­var­men­teella tai varmen­ne­kor­tilla. Keskus­telut tallen­ne­taan. Palvelun käyttö on kansa­lai­sille maksutonta.

Päivys­tysapu neuvoo sinua äkil­li­sissä tervey­son­gel­missa silloin, kun oma terveys­a­se­masi on kiinni. Henkeä uhkaa­vissa tilan­teissa (esim. kova rinta­kipu, hengi­tys­vai­keus, tajut­to­muus, halvausoi­reet, äkil­linen kouris­telu) ota yhteys hätä­nu­me­roon 112.

Vain erit­täin kiireel­li­sissä akuu­teissa tapauk­sissa päivys­tyk­seen kannattaa lähteä ilman yhtey­den­ottoa etukäteen.

Kiireel­linen hätä­ti­lanne?
Soita hätä­nu­me­roon 112

​​Henkeä uhkaavia tilanteita

  • sydän­py­sähdys tai kova rintakipu
  • tajut­to­muus
  • hengit­tä­mät­tö­myys tai voimakas hengenahdistus
  • kouris­telu
  • halvausoi­reet, kuten äkil­linen raajan velt­tous tai puhevaikeudet
  • liiken­neon­net­to­muus ja muut vakavat tapaturmat.

Uuden­laisen päivys­tyksen esittelyvideot

Suomeksi
Englan­niksi

Älä riko hoitajaasi!

Jokai­sella on oikeus väki­val­lat­to­maan työym­pä­ris­töön. Fyysisen väki­vallan käyt­tä­minen ja uhkailu on rikos. Väki­val­ta­ti­lan­teet kirja­taan ja rapor­toi­daan ja väki­vallan teki­jälle aiheutuu seuraamuksia.

Seuraa meitä sosi­aa­li­sessa mediassa


Päivystysavun puhelinnumero 116 117