Omaolo
Arvioi oireita tai palveluiden tarvetta, tee terveystarkastus tai osallistu hyvinvointivalmennuksiin — Omaolo auttaa sinua itsehoidossa ja ohjaa tarvittaessa hyvinvointialueemme eri ammattilaisille.
Oirearviot
Oirearvio on terveysongelman tai oireen arviointiin tarkoitettu kyselylomake, joka arvioi hoidon tarvetta ja kiireellisyyttä. Oirearvion täyttäminen kestää noin 2–4 minuuttia ja sen voi täyttää nimettömänä. Lähettämistä ja ajanvarausta varten on tunnistauduttava verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Oirearvioilla voit arvioida seuraavia oireita
- Alaselkäkipu tai ‑vamma
- Hampaiden tai suun alueen oire tai vamma
- Koronavirustaudin oirearvio
- Korvan kipu tai lukkoisuus
- Kurkkukipu tai nieluoire
- Närästys
- Olkapään kipu, jäykkyys tai vamma
- Peräaukon seudun oire
- Polven oire tai vamma
- Päänsärky
- Ripuli
- Seksitautiepäily
- Silmän rähmiminen, vetistys tai punoitus
- Virtsatietulehdus
- Yskä
Lisäksi Omaolossa on Yleinen oirekysely, jonka voit täyttää, jos oireesi ei ole mikään yllämainituista.
Vastauksena saat arvion hoidon tarpeestasi ja tarvittavat hoito-ohjeet. Saat tarvittaessa mahdollisuuden olla yhteydessä hyvinvointialueemme ammattilaisiin Omaolon kautta. Ammattilaiset käsittelevät Omaolon oirearviota ja lähetettyjä viestejä kaikkina päivinä vuorokauden ympäri ja vastaavat sinulle Omaoloviestillä.
Kiireellisissä tilanteissa saat mahdollisuuden varata ajan Etelä-Karjalan keskussairaalan päivystyksen sairaanhoitajalle. Muissa asioissa, tilanteestasi riippuen, voit saada mahdollisuuden varata ajan hyvinvointiaseman sairaanhoitajan tai asiantuntijafysioterapeutin vastaanotolle suoraan Omaolossa.
Terveystarkastus
Sähköinen terveystarkastus arvioi elintapojasi ja henkistä hyvinvointiasi. Terveystarkastus kertoo, miten elintapasi vaikuttavat arvioituun elinikääsi ja sairastumisriskeihisi. Terveystarkastus tarjoaa elämäntapamuutosten tueksi sähköisiä valmennuksia ja antaa mahdollisuuden varata etävastaanottoajan hyvinvointivalmentajalle.
Hyvinvointivalmennukset
Hyvinvointivalmennukset kannustavat sinua elämäntapamuutoksiin, joilla hyvinvointisi voi kohentua. Valmennukset ohjaavat ja seuraavat suorittamiesi tehtävien avulla edistymistäsi. Voit aloittaa hyvinvointivalmennuksia itsenäisesti tai ammattilaisen suosittelemana.
- Alkoholinkäytön vähentäminen
- Arjen harmituksen vähentäminen
- Lapsiperheiden valmennusohjelma
- Liikuntaohjelma terveysliikkujille
- Painonhallinta
- Positiivinen vuorovaikutus parisuhteessa
- Ristiriitojen ratkaisu parisuhteessa
- Terveyttä edistävä ravinto
- Tupakoinnin lopettaminen
- Univalmennus
Palveluarviot
Palveluarvioilla voit kartoittaa, millaista tukea ja apua sosiaalipalveluista voi löytyä sinun tai läheisesi elämäntilanteeseen. Vastauksena saat tietoa, kannattaako tukea hakea ja mihin voi ottaa yhteyttä. Voit arvioida
- mahdollisuutta vammaisen henkilökohtaiseen apuun
- mahdollisuutta hakea kuljetuspalveluita kodin ulkopuolella liikkumiseen
- mahdollisuutta hakea omaishoidon tukea