Kult­tuu­ri­hy­vin­vointi

Kaiku­kortti

Kaiku­kortin tavoit­teena on lisätä kult­tuu­ri­hy­vin­vointia ja parantaa talou­del­li­sesti tiukassa tilan­teessa olevien henki­löiden mahdol­li­suuksia osal­listua kulttuurielämään.

Kaiku­kort­ti­toi­mintaa kehi­te­tään parhail­laan Etelä-Karja­lassa. Jos sinulla on Kaiku­kortti jo käytössä, muis­tathan uusia sen vuosit­tain siinä palve­lussa, mistä olet sen alun perin saanut. Tiukassa talou­del­li­sessa tilan­teessa olevat ja Kaiku­kort­teja myön­tä­vien tahojen asiak­kaana olevat henkilöt voivat kysyä Kaiku­korttia omalta työntekijältään.

Kaiku­kortin saamisen kritee­rinä olevat palvelut tällä hetkellä (asiak­kuus tulee olla valmiiksi näihin palve­luihin, jotta kortin voi saada):

Hyvin­voin­tia­lueen vammais­so­si­aa­lityö, aikuis­so­si­aa­lityö, terveys­so­si­aa­lityö sekä lapsi­per­heiden sosi­aa­lityö Lappeen­ran­nassa ja Imat­ralla, toimin­ta­keskus Valve, Saimaan kult­tuu­ri­paja (Heikin­talo), Ohjaamo Lappeen­ranta ja Imatra, Lappeen­rannan Katu­lä­hetys ry, Mieli ry (Saimaan krii­si­keskus), Työvoiman palve­lu­keskus TYP Lappeen­ranta ja Imatra, Imatran Klubi­talo ja Saimaan Virta. 

Kaiku­kortti ei ole laki­sää­teinen palvelu, vaan kuntien ja hyvin­voin­tia­lueen tarjoama lisä muihin hyvin­voin­ti­pal­ve­luihin. Tällä hetkellä kortin voivat saada vain Lappeen­ran­nassa tai Imat­ralla asuvat henkilöt. 

Eläke­läiset, opis­ke­lijat ja työt­tömät saavat alen­nuksia monista kult­tuu­ri­ti­lai­suuk­sista. Nämä ryhmät eivät ole oikeu­tet­tuja Kaiku­kort­tiin, jos asiak­kuutta Kaiku­korttia myön­tä­viin palve­luihin ei ole meneil­lään. Myös kaikille osal­lis­tu­jille maksut­tomia kult­tuu­ri­ti­lai­suuksia on Etelä-Karja­lassa paljon. Näitä ovat esimer­kiksi Lappeen­rannan museoilla järjes­tet­tävät museo­per­jan­tait monet kirk­ko­kon­sertit. Imatran kaupungin museoihin on aina vapaa pääsy. Kannattaa lähteä liik­keelle naut­ti­maan kulttuurista!

Tällä hetkellä Kaiku­kortti käy Etelä-Karja­lassa osaan seuraa­vien tapah­tu­ma­jär­jes­tä­jien tilaisuuksista: 

  • Lappeen­rannan kaupunginorkesteri
  • Lappeen­rannan kaupunginteatteri
  • Lappeen­rannan musiikkiopisto
  • Jout­senon opisto
  • Etelä-Karjalan kansa­lais­opisto
  • Lappeen­rannan taidemuseo
  • Etelä-Karjalan museo
  • Wolkoffin talo­museo
  • Ratsu­vä­ki­museo
  • Lappeen­rannan kesäteatteri
  • Kult­tuu­ri­tila Nuijamies
  • Teat­teri Imatra
  • Imatran Kesä­teat­teri
  • Virta-opisto

Muista hankkia lippusi etukä­teen ja varmistaa, käykö kysei­seen tilai­suu­teen Kaikukortti. 

Lisä­tie­toja Kaiku­kor­tista Etelä-Karja­lassa: Reetta Tourunen [email protected], p. 0406513141

Lue lisää Kaiku­kor­tista tästä: Kaiku­kortti

Kaiku­kortti- logot

Sairaala-arto­teekki

Sairaala-arto­teekin tavoit­teena on luoda sairaala ympä­ristöä viih­tyi­säm­mäksi. Arto­teekin teoksia on esillä sairaalan osaston K7 poti­las­huo­neissa, hoito­kes­kuk­sella, kipu­po­likli­ni­kalla ja kanttiinilla. 

Sairaala-arto­teekki on Kaakon taiteen kehit­tämä konsepti ja Etelä-Karjalan keskus­sai­raalan arto­teekki on ensim­mäinen Suomessa. Arto­teek­kiin kehi­te­tään parhail­laan uutta toimin­ta­mallia yhteis­työssä hyvin­voin­tia­lueen, Lappeen­rannan kaupungin taide­museon ja Kaakon taide ry:n kanssa. 

Arto­teekki-kokoelma koostuu kaak­kois­suo­ma­laisten taitei­li­joiden teok­sista ja siihen kuuluu grafiikkaa, akva­rel­leja, valo­kuvia ja seka­tek­nii­kalla toteu­tet­tuja teoksia. Kokoel­maan ostet­tujen teosten valin­nassa on kuultu sairaalan henki­lö­kuntaa ja asia­kas­kunnan edustusta.

Lisä­tie­toja sairaalan arto­tee­kista: Reetta Tourunen, [email protected], p.0406513141

Taide ei ole hoito­keino, mutta se lisää ihmi­sille koettua hyvin­vointia ja tuo virkis­tystä sairaala-arkeen.