Neuvontapalvelut
Voit saada meiltä neuvontaa akuuteissa tilanteissa tai erilaisiin elämäntilanteisiin liittyvissä tapauksissa. Osa neuvontapalveluista toimii ajanvarauksella.
Ohjaus ja neuvonta ajanvarauksella
Adoptiopalvelut
Fysioterapia
Ikääntyneiden palvelut
Lastenneuvola
Neuvontaa maahanmuuttajille
Perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvola
Talousneuvola
Terveysneuvonta- ja neulanvaihtopiste Neupis
Toimintaterapia
Työelämäpalvelut
Äitiysneuvola
Varaa aika eAsioinnista:
Ohjaus ja neuvonta ilman ajanvarausta
Lappeenrannan Iso apu ‑palvelukeskuksessa kokoamme yhteen vammais- ja vanhuspalveluiden palveluneuvonnan ja ‑ohjauksen. Autamme myös erilaisten etuuksien hakemisessa. Palveluohjaajat on helppo tavoittaa puhelimitse, sähköpostilla, asioimalla paikan päällä tai ajanvarauksella.
Lappeenrannassa ja Imatralla toimivissa aikuisten keskuksissa palvelevat aikuissosiaalityö, talous– ja velkaneuvonta, maahanmuuttopalvelut sekä liikkuva toiminta (LIITO). Imatran Aikuisten keskuksessa on saatavilla myös mielenterveys- ja päihdepalvelut. Aikuisten keskusten asiakaspalveluun et tarvitse ajanvarausta.
Linkki Aikuisten keskuksen sivulle
Kehitysvammapoliklinikalla tarjoamme kehitysvammaisille henkilöille ja heidän lähipiirilleen apua, tukea ja ohjausta kehitysvammaisuuteen liittyvissä erityiskysymyksissä.
Linkki kehitysvammapoliklinikan sivulle
Lasten ja nuorten taloon voi lapsi, nuori tai vanhempi ottaa suoraan yhteyttä joko tulemalla paikan päälle tai soittamalla. Taloon tullessa ei tarvitse tietää mitä palvelua tarvitsee, sillä ammattilaiset selvittävät tarvittavan tuen.
Linkki Lasten ja nuorten talojen sivulle
Kuntoutusohjaajan vastaanotolle et tarvitse lähetettä. Ohjausta on tarjolla mm. kuulovammaisille lapsille ja aikuisille, aivovammaisille aikuisille, liikuntavammaisille aikuisille, pitkäaikaissairaille lapsille, näkövammaisille aikuisille ja lapsille sekä hengityssairaille aikuisille.
Linkki kuntoutusohjaajien sivulle
Voit tulla kuntoutustutkimuspoliklinikalle ilman ajanvarausta ja lähetettä maanantaisin klo 9–11, jos tarvitset ohjausta ja neuvontaa kuntoutus- ja työkykyasioissa.
Linkki kuntoutustutkimuspoliklinikan sivulle
Keskussairaalan yhteydessä sijaitsee mielenterveys- ja päihdepäivystys, joka on avoinna ympäri vuorokauden. Et tarvitse lähetettä. Päihdeklinikan päivystyksestä saat apua ajankohtaisiin päihdeongelmiin. Katkaisuhoitoon voit hakeutua Pajarilan päihdekuntoutumisyksikköön.
Linkki mielenterveys- ja päihdevastaanottojen sivulle
Mielenterveystalo.fi-palvelussa on luotettavaa tietoa mielenterveys- ja päihdeasioista sekä Etelä-Karjalan hyvinvointialueen palveluista. Verkkopalvelussa on oma osio aikuisille ja nuorille. Palveluun ei tarvitse kirjautua, vaan voit hakea tietoa nimettömänä.
Linkki verkkopalveluun
Palveluohjaajan vastaanotolle voit tulla ilman ajanvarausta. Palveluohjaaja neuvoo ja auttaa esimerkiksi toimeentulo‑, arjenhallinta- ja hyvinvointiasioissa sekä erilaisiin palveluihin liittyvissä kysymyksissä. Myös Armilan terveysasemalla on palveluohjaaja.
Asiakasneuvontaa saa muun muassa lasten ja aikuisten hammastarkastuskyselyihin puhelinpalveluna sekä eAsioinnissa sähköisellä lomakkeella. Voit tilata röntgenkuvasi asiointipalvelussa sähköisesti, mikäli olet menossa jatkohoitoon muualle. Linkki hammashoidon sivulle
Terveyssosiaalityöntekijät toimivat osana moniammatillista hoitotiimiä. Jokaiselle osastolle ja poliklinikalle on nimetty sosiaalityöntekijä. He auttavat ja neuvovat sairastumiseen ja vammautumiseen liittyvissä toimeentulo- ja kuntoutusasioissa sekä erilaisiin palveluihin liittyvissä kysymyksissä.
Linkki terveyssosiaalityön sivulle
Zekki on tarkoitettu nuorille 15–25 ‑vuotiaille. Voit selvittää 10 kysymyksen kautta miten sinulla menee sekä saat yhteenvedon, joka auttaa sinua pohtimaan tulevaisuuttasi.