kaksi henkilöä istuu sängyllä ja ovat pahoillaan tilanteesta

Etelä-Karjalan lähi­suh­de­vä­ki­val­ta­ra­portti vuodelta 2022 on julkaistu

,

Oikeus väki­val­lat­to­maan elämään on jokaisen perus­oi­keus. Kun tämä oikeus ei toteu­du­kaan, voi joutua koke­maan väki­valtaa tai väki­vallan uhan aiheut­tamaa pelkoa omassa kodis­saan omien läheisten toimesta. Tilanne on häpeäl­linen ja sitä piilo­tel­laan. Tutki­musten mukaan 40 % suoma­lai­sista kokee elämänsä aikana lähi­suh­de­vä­ki­valtaa. Ammat­ti­laisten tehtävä on tunnistaa väki­valta, ottaa asia puheeksi ja ohjata väki­valtaa kokenut tarjolla olevien palve­lujen piiriin. 

Etelä-Karjalan lähi­suh­de­vä­ki­vallan vastainen työryhmä on laatinut raportin lähi­suh­de­vä­ki­vallan ilme­ne­mi­sestä ja väki­vallan vastaisen työn tilan­ne­ku­vasta vuodelta 2022. Raportti toimii hyvin­voin­tia­lueen ammat­ti­laisten, johdon ja päät­tä­jien tukena, kun tehdään suun­ni­telmia, asete­taan tavoit­teita ja tehdään linjauksia lähi­suh­de­vä­ki­vallan vastai­seen työhön. Alueella tehdään tiivistä yhteis­työtä muiden lähi­suh­de­vä­ki­valtaa kohtaa­vien ammat­ti­laisten kanssa ja raportti toimii koko alueen lähi­suh­de­vä­ki­vallan verkos­tolle työn tukena.

Raportti on nähtä­villä Etelä-Karjalan hyvin­voin­tia­lueen verk­ko­si­vuilla. Sivus­tolta löydät myös tietoa lähi­suh­de­vä­ki­val­lasta sekä palve­luista, joista voi hakea apua lähisuhdeväkivaltatilanteisiin.