Etelä-Karjalan hyvinvointialueen logo PNG

Hyvin­voin­tialue: Etelä-Karjalan hyvin­voin­tia­lueen johtamisjärjestelmä

, ,

Etelä-Karjalan hyvin­voin­tia­lueen alue­hal­litus on päät­tänyt kokouk­ses­saan tiis­taina 6.9.2022 Etelä-Karjalan hyvin­voin­tia­lueen johta­mis­jär­jes­tel­mästä. Alue­hal­litus hyväksyi hyvin­voin­tia­lue­joh­tajan esityksen johta­mis­ra­ken­teesta ja päätti perustaa seuraavat virat:

  • Stra­tegia- ja hallintojohtaja
  • Vaikut­ta­vuus- ja tietojohtaja
  • Henki­lös­tö­joh­taja
  • Tuki­pal­ve­luiden johtaja
  • Tervey­den­huollon toimia­lue­joh­taja (Terveys- ja kuntou­tus­pal­ve­luiden toimialue)
  • Sosi­aa­li­huollon toimia­lue­joh­taja (Arjen tuen ja toimin­ta­kyvyn palve­luiden toimialue)
  • Johta­jay­li­lää­käri
  • Johta­jay­li­hoi­taja
  • Sosi­aa­li­työn johtaja

Lisäksi alue­hal­litus valtuutti hyvin­voin­tia­lue­joh­tajan ja alue­hal­li­tuksen puheen­joh­ta­jiston teke­mään linjaukset kunkin viran täyt­tö­pro­ses­sista julki­sena hakuna, käyn­nis­tä­mään ja pane­maan täytän­töön rekry­toin­ti­pro­sessit sekä teke­mään esitykset alue­hal­li­tuk­selle virkojen täytöstä loka­kuun loppuun mennessä päätet­tä­väksi hallin­to­säännön 30§:ssä esitetyn alue­hal­li­tuksen toimi­vallan mukaisesti. 

Rekry­toin­ti­pro­sessit käyn­nis­tyvät syys­kuun puolessa välissä ja hakuaikaa on noin kolme viikkoa. Rekry­toin­ti­pää­töksiä tehdään loka­kuun lopussa tai marras­kuun alussa. 

Julkinen haku ei poista voimaan­pa­no­lain velvoit­teita osoittaa liik­keen­luo­vu­tuksen mukai­sesti siir­ty­välle henki­lös­tölle työtä. Jokai­selle löytyy osaa­mis­pro­fiilin mukaista työtä. Alue­hal­litus halusi kuitenkin yhden­ver­tai­suuden ja tasa­puo­li­suuden näkö­kul­masta laittaa kaikki avat­tavat johta­ja­virat julki­seen hakuun, jotta myös riit­tävää muutosta saadaan aikaan. Julki­sella haku­me­net­te­lyllä pyri­tään myös haku­pro­sessin läpi­nä­ky­vyy­teen. Alue­hal­litus halusi erityi­sesti painottaa, että tämä ei ole epäluot­ta­mus­lause nykyi­selle Eksoten johdolle ja tehtä­viin toivo­taan runsaasti sisäisiä päteviä hakijoita. 

Hyvin­voin­tia­lue­joh­taja Sally Leskisen mukaan muiden hyvin­voin­tia­lueiden valmiina oleviin hallin­to­ra­ken­tei­siin verrat­tuna meillä Etelä-Karja­lassa on kevyin hallinto, 19 johta­ja­tason tehtävää, mutta roolitus on kuitenkin sellainen, että sen kautta on aito mahdol­li­suus johtaa ja kehittää toimintaa perus­teh­tävää tukien sekä vaikut­ta­vuu­teen ja stra­te­giaan perus­taen. 
Toimia­lue­ra­kenne ja vastuu­alueet säilyvät käytän­nössä sellai­sina kuin ne on keväällä hyvin­voin­tia­lueen hallin­to­sään­töön kuvattu. Joitakin yksit­täisiä, lähinnä hallin­toon ja tuki­pal­ve­luihin liit­tyviä yksi­köiden siir­toja on hahmoteltu. 

Hyvin­voin­tia­lu­eelle tulee 12-henkinen johto­ryhmä ja laajen­nettu johto­ryhmä, johon johto­ryhmän lisäksi kutsu­taan yhdeksän henkilöä. 

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen organisaatio, kuva 1, osakuva
Etelä-Karjalan hyvinvointialueen organisaatio, kuva 2, osakuva

(Kuvat avau­tuvat suurem­miksi kuvia klik­kaa­malla.)

Orga­ni­saa­tion kehit­tä­mistä lähi­joh­ta­misen ja toimin­tojen osalta tehdään asteit­tain tule­vina vuosina. 

Asiasta tiedo­tet­tiin Etelä-Karjalan sosi­aali- ja terveys­piiri Eksoten ja Etelä-Karjalan pelas­tus­lai­toksen henki­löstöä keski­viik­ko­aa­muna 7.9.2022 Team­sillä järjes­te­tyssä henki­lös­tö­ti­lai­suu­dessa, jossa hyvin­voin­tia­lueen johtaja Sally Leskinen esit­teli ja taus­toitti johta­mis­jär­jes­telmää. Tilai­suu­dessa oli mahdol­li­suus kysyä ja keskus­tella asiasta. 

Henki­lös­tö­ti­lai­suuden lisäksi johta­mis­jär­jes­tel­mästä ja siihen liit­ty­vistä avat­ta­vista johta­ja­vi­roista tiedo­tet­tiin mediaa keski­viik­kona 7.9.2022 järjes­te­tyssä mediatilaisuudessa.

Lisä­tie­toja medialle:
Hyvin­voin­tia­lue­joh­taja Sally Leskinen, [email protected] tai 0400 497418.

Etelä-Karjalan hyvinvointialue muodostuu jo pitkään yhteistyötä tehneistä Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksotesta ja Etelä-Karjalan pelastuslaitoksesta. Vuoden 2023 alusta lähtien perus- ja erityistason sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisvastuu siirtyy hyvinvointialueille. Eksote on järjestänyt maakunnan erikoissairaanhoidon, perusterveydenhuollon, vanhusten palvelut sekä perhe- ja sosiaalipalvelut jo vuodesta 2010.  Etelä-Karjalan hyvinvointialue toimii Etelä-Karjalan maakunnan alueella, jossa asuu lähes 127.000 asukasta. Etelä-Karjalan maakunnan muodostavat Imatran, Lappeenrannan, Lemin, Luumäen, Parikkalan, Rautjärven, Ruokolahden, Savitaipaleen ja Taipalsaaren kunnat.