Etelä-Karjalan hyvin­voin­tia­lue­joh­tajan virkaan hake­neista kuusi hakijaa jatkoon

, ,

Etelä-Karjalan hyvin­voin­tia­lue­joh­tajan rekry­tointia valmis­te­leva työryhmä kokoontui tiis­taina 3.5.2022 päät­tä­mään haku­pro­sessin jatkosta. Etelä-Karjalan hyvin­voin­tia­lue­joh­tajan virkaan tuli kaik­kiaan 12 hake­musta perjan­taina 29.4. klo 15 päät­ty­neen hakuajan puitteissa.

Työryhmä valitsi haas­tat­te­luihin kuusi hyvin­voin­tia­lue­joh­tajan virkaa hake­nutta. Haas­tat­te­luihin on valittu seuraavat henkilöt:

  • Tuula Karhula, johtaja, Eksote
  • Lauri Lehto, muutos­joh­taja, Kymen­laakson hyvinvointialue
  • Sally Leskinen, johta­jay­li­lää­käri, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri
  • Jukka Mattila, johta­jay­li­lää­käri, Lapin sairaanhoitopiiri
  • Sami Sipilä, vt. hyvin­voin­tia­lue­joh­taja, muutos­joh­taja, Etelä-Savon hyvinvointialue
  • Antti E. Vento, johtaja, johtava ylilää­käri, Helsingin yliopis­tol­linen sairaala

Haas­tat­telut ja sovel­tu­vuusar­vioinnit pyri­tään pitä­mään mahdol­li­simman pian. Alue­val­tuusto valitsee hyvin­voin­tia­lue­joh­tajan kesä­kuun kokouksessaan.

Työryhmän kokouksen jälkeen Etelä-Karjalan hyvin­voin­tia­lueen alue­hal­li­tuksen puheen­joh­taja Anneli Kiljunen kertoi, että jatkoon valit­tiin profii­lil­taan sellaiset hakijat, joilla on laaja-alainen johta­mis­ko­kemus ja laajat verkostot.

Jatkoon meni­jöillä on moni­puo­lista näyttöä erilaisten orga­ni­saa­tioiden toiminnan johta­mi­sesta ja myös talous- sekä henki­lös­töön liit­tyvää johta­mis­osaa­mista sekä tietämys hyvin­voin­tialan toimia­loista.
Kun henki­löstö voi hyvin, asiak­kaat saavat hyvää palvelua. Tärkeää on, että tuleva johtaja on sitou­tunut toimi­maan hyvässä yhteis­työssä henki­löstön kanssa osal­lis­ta­malla heidät muutos- ja kehit­tä­mis­työhön, jatkaa Anneli Kiljunen.

Hyvin­voin­tia­lue­joh­tajan virka on tarkoitus täyttää 15.8.2022 alkaen ja virka on vaki­tuinen. Virassa on kuuden (6) kuukauden koeaika.

Etelä-Karjalan hyvinvointialue muodostuu jo pitkään yhteistyötä tehneistä Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksotesta ja Etelä-Karjalan pelastuslaitoksesta. Vuoden 2023 alusta lähtien perus- ja erityistason sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisvastuu siirtyy hyvinvointialueille. Eksote on järjestänyt maakunnan erikoissairaanhoidon, perusterveydenhuollon, vanhusten palvelut sekä perhe- ja sosiaalipalvelut jo vuodesta 2010.  Etelä-Karjalan hyvinvointialue toimii Etelä-Karjalan maakunnan alueella, jossa asuu lähes 127.000 asukasta. Etelä-Karjalan maakunnan muodostavat Imatran, Lappeenrannan, Lemin, Luumäen, Parikkalan, Rautjärven, Ruokolahden, Savitaipaleen ja Taipalsaaren kunnat.